Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Οι φετινές μας κατακτήσεις και διεκδικήσεις!!!! Και είμαστε παντού....

        Η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά όπως όλοι γνωρίζουμε,βιώσαμε τραγικές καταστάσεις. Από τη μία, η χώρα μας βρίσκεται στα δίνη του ΔΝΤ. Από την άλλη, επίκεινται σοβαρές αλλαγές σε όλο το φάσμα της δημόσιας εκπαίδευσης με το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.
       Η ΠΑΣΠ Φιλολογίας, η μόνη υπεύθυνη παράταξη, σεβόμενη την εμπιστοσύνη των φοιτητών εξακολουθεί να μάχεται στα όργανα συν διοίκησης παρά τις αντιξοότητες που επικρατούν. Μοναδικός μας συνοδοιπόρος τα δικαιώματά μας και τα οράματα που έχουμε για το τμήμα μας, προβήκαμε στις παρακάτω διεκδικήσεις:

  1.     Οι φοιτητές του τομέα γλωσσολογίας να μπορούν να επιλέγουν μαθήματα γλωσσολογίας ως μάθημα τομέα από άλλες σχολές (πχ παιδαγωγικό προσχολικής εκπαίδευσης), όπου προσφέρονται μαθήματα εφάμιλλα με εκείνα του τομέα.
  2. Συμμετείχαμε με υπευθυνότητα και συνέπεια στη διαδικασία εσωτερικής αξιολόγησης του τμήματός μας,η οποία ολοκληρώνεται αυτό το εξάμηνο.
  3. Στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τη διδακτική άσκηση λόγω έλλειψης καθηγητών με ΠΔ/407 προτείναμε για τους φοιτητές που δε μπορούν να πάρουν πτυχίο εξαιτίας της διδακτικής άσκησης να επιλέγουν ένα μάθημα παιδαγωγικής από το ΦΚΣ και να αναγνωρίζεται στη θέση της διδακτικής άσκησης.
  4. Καταφέραμε για άλλη μια χρονιά να πραγματοποιηθεί ΤΡΙΤΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ στο τμήμα μας.
  5. Ήδη από αυτό το εξάμηνο, το τμήμα μας με δική μας πρόταση χορηγεί πιστοποιητικό γνώσης χειρισμού H/Y αντίστοιχο του ECDL στους φοιτητές που θα παρακολουθήσουν επιτυχώς 5 μαθήματα πληροφορικής από συγκεκριμένη λίστα.
  6. Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για τον τρόπο επιλογής στα σεμινάρια, ώστε να αποφεύγεται η διαδικασία των κληρώσεων.
  7. Τέλος, στο ζήτημα των πλαφόν, που τόσο μας απασχόλησε τα προηγούμενα εξάμηνα, μετά απο μία επική ΓΣΤ καταφέραμε η κατώτατη οροφή για όσα μαθήματα έχουν πλαφόν να είναι 350 άτομα. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι στο προηγούμενο εξάμηνο το πλαφόν ήταν 80 και 200 άτομα.
Σε αντίθεση με τους επαναστάτες της δήθεν αριστερής και αγωνιστικής παράταξης ή με όσους νομίζουν ότι εκπροσωπούν το φοιτητικό κίνημα δια της απουσίας τους στη συν διοίκηση του τμήματος (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ), η ΠΑΣΠ Φιλολογίας επιλέγει το μονόδρομο της σύγκρουσης με το καθηγητικό κατεστημένο του τμήματος μας. Έχοντας ως όπλα της τις ανατρεπτικές, καινοτόμες, προοδευτικές και ρηξικέλευθες ιδέες οδηγεί το φοιτητικό κίνημα στο δρόμο της αλλαγής.

                                                                                                         ΠΑΣΠ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
                                                                                                         Hasta la victoria siempre!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου